NÅ PRATER «1-1-3 APPEN» MED AMK

Hvem, Hva, Hvor?

Hvor er du når du ringer 1-1-3? Det er for mange det største spørsmålet. Det har nå Norsk Luftambulanse gjort enklere både for deg og AMK sentralene!

Livsviktig tid går tapt fordi 113-sentralen sliter med å spore opp pasientene. Appen Hjelp 113 sender automatisk 113-operatøren melding om hvor innringeren er. Last ned og start appen Hjelp 113 nå.

Husk å starte appen så snart du har lastet den ned. Du må taste inn telefonnummeret ditt for at 113-sentralen skal klare å spore deg opp automatisk hvis du en dag bruker appen for å få øyeblikkelig hjelp.

Har du allerede vår tidligere versjon Hjelp 113-GPS? Start den på nytt nå og tast inn telefonnummeret ditt. Så er også den oppdatert til automatisk å varsle 113-sentralen om hvor du er.

Appen Hjelp 113 er laget for å være så enkel som mulig å bruke, men bruk gjerne noen minutter på å bli kjent med den.

Husk at telefonen må ha mobildekning for å kontakte 113 og for at 113-sentralen automatisk skal få vite hvor du er.

Som en del av installeringen vil appen be om tillatelse til å få tilgang til mobilens stedstjenester (og på iPhone: tilgang til kontakter), det er viktig at du svarer «ja» på disse spørsmålene. Tilgang til kontakter er nødvendig for at appen skal vise 113-sentralen hvor du er. Appen lagrer koordinatene dine som en kontakt på telefonen din. Hvis du bruker iPhone og ikke tillater tilgang til kontakter vil ikke appen fungere slik den skal.

Vi håper du aldri trenger Hjelp 113, men er veldig glad for at du har den med deg!

Appen Hjelp 113 er utviklet av Stiftelsen Norsk Luftambulanse og vårt bidrag til den nasjonale dugnaden ”Sammen redder vi liv” i regi av Helsedirektoratet.

LES HELE SAKEN, OG FÅ RÅD OM INSTALLASJON TIL DIN TELEFON: HER

KILDE: WWW.NORSKLUFTAMBULANSE.NO

BILDE: NORSK LUFTAMBULANSE

 

Nå har Juli kommet og mange gleder seg over å være på ferie, eller venter på at ferien skal begynne!
 

 

 

 

Vi ønsker alle våre eksisterende og kommende kunder en riktig god og trygg sommer! Vi gleder oss til videre samarbeid

Vi er tilgjengelig hele sommeren på mail@1aid.no om det skulle være noen som ønsker kontakt.

 

Det er fastsatt ny timesats for godtgjøring av industrivernøvelser utenom arbeidstid.

Bilde av øvelse med 1Aid Norge, sammen med Medic Makeup Norway. Foto: Bjørn-Tore Løvtangen

Det finnes ingen retningslinjer eller etablert praksis for honorar til dem som er med i industrivernet, men LO og NHO har inngått en avtale som sikrer industrivernpersonellet godtgjøring for deltakelse i øvelser.

Blir man ikke enige om andre vilkår innen bedriften, er denne avtalen forpliktende for NHOs medlemsbedrifter med tariffavtale:

  • For alle øvelser i arbeidstiden utlønnes personellet med sin vanlige timefortjeneste. For de akkordlønnede legges gjennomsnittsfortjenesten for de siste 4 uker til grunn.
  • For alle øvelser utenfor arbeidstid utlønnes personellet etter en sats som fastsettes hvert år av NHO og LO.

Fra 1. april 2017 var satsen kr. 196,95 pr time.

 

Bilde av øvelse med 1Aid Norge, sammen med Medic Makeup Norway. Foto: Bjørn-Tore Løvtangen

 

Bilde av øvelse med 1Aid Norge, sammen med Medic Makeup Norway. Foto: Bjørn-Tore Løvtangen

KILDE: NSO.NO: http://nso.no/ny-timesats-for-ovelser/

BILDE: 1AID NORGE

1Aid Norge har kampanje på hjertestarteren Defibtech Lifeline AED!

Benytter du deg av dette tilbudet vil du også få 10% avslag på vårt hjertestarterkurs!

 

 

Mer om Defibtech Lifeline AED: HER

Mer om hjertestarteravtalen vår: HER

Dette er spennende, og noe Stiftelsen Norsk Luftambulanse og de involverte virkelig skal være stolte av! Vi har stort fokus på hjerneslag og syptomene på våre kurs! Det er viktig at førstehjelperne vet hva de skal se etter ved et mulig hjerneslag, slik at man kan ringe 1-1-3 umiddelbart. Da vil også behandling som dette kunne komme tidlig ut den som trenger hjelp, og sammen vil dette redde liv, sier Bjørn-Tore Løvtangen fra 1Aid Norge. Les saken fra TV2, og se link til video i slutten av saken.

Foto: Norsk Luftambulanse

Foto: TV2

Fra mandag av kan en anestesilege i ambulanse for første gang i verden stille diagnose og gi medisiner for hjerneslag i felt.

Hvert år rammes 15.000 nordmenn av hjerneslag. Under halvparten kommer seg til sykehus innen tidsvinduet på 4,5 timer, viser tall fra Norsk hjerneslagregister.

– Det er alfa omega å få gitt disse medisinene så fort som mulig. Man vet at hvis man får gitt medisinene innen en time etter slaget, så har man en mye bedre prognose enn om man skulle gi det senere, forklarer anestesilege Eirik Franer.

– Går det fire til fire og en halvtime så er det ikke indikasjon for å gi blodfortynnende medisiner i det hele tatt, sier han.

Avhengige av CT-bilder

For å kunne sette diagnosen er legene avhengige av bilder fra en CT-maskin som skanner hjernen. Leses bildene feil, kan følgene bli fatale.

– Hvis man ikke har utelukket at det er en hjerneblødning, som kan gi akkurat i de samme symptomene, så risikerer man at pasienten blir alvorlig skadet eller dør, forteller avdelingssjef på nevrologisk avdeling ved sykehuset i Østfold, Volker Moræus Solyga.

En CT-maskin tar opp et helt rom i et sykehus. Men nå har Stiftelsen Norsk Luftambulanse fått plass til en mindre versjon i en av sine ambulanser.

Eirik Franer er den første anestesilegen på vakt i den nye slagambulansen.

– Det er kjempespennende, sier Franer, som legger til at dette er banebrytende behandling.

Slagambulansen skal rykke ut til pasienten. Der tar de en CT, som vil ta ca. 12 minutter. Deretter skal han kunne lese av bildene, for så å gi den livsviktige medisinen.

– Banebrytende

I samarbeid med sykehuset i Østfold skal ambulansen brukes i et forskningsprosjekt i fylket. Det betyr at pasienter ikke lenger må kjøres til sykehus for å få bekreftet et hjerneslag. For første gang i verden kan en anestesilege sette diagnose, og starte behandling i felt.

– Dette er en verdenssensasjon. Hele verden følger med på hva vi gjør. Dette prosjektet bryter og sprenger murer, sier generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Hans Morten Lossius.

Planen videre er å bygge en enda mindre CT-maskin, som skal inn i luftambulansens helikoptre over hele landet.

– Hvor langt unna er dere å få maskinen inn i et helikopter?

– Det er alltid farlig å love slike ting, men mitt stalltips er to år. Om to år så løftes denne maskinen i et luftambulansehelikopter, sier Lossius.

Les hele saken og se video: HER

 

KILDE: TV2: http://www.tv2.no/a/9120797/

BILDE: Norsk Luftambulanse og TV2