1Aid Norge vil være en av utstillerne på industrivernkonferansen på Thon hotell Arena på Lillestrøm 4 og 5 desember!

 

«Vi er glade for å endelig være tilbake på industrivernkonferansen etter et par års opphold. Vi satser mer på industrivern om dagen, hva gjelder både utstyr, opplæring og ikke minst øvelser. Vi har fått god erfaring med å arrangere både små og store øvelser etter industrivernets behov, noe vi syns er spennende! Vi har gode partnere med på laget både på brann, markør og sminke, som gjør at vi dekker alle fagområder, men også kan skape et meget realistisk spill!» Sier Bjørn-Tore Løvtangen i 1Aid Norge.

På industrivernkonferansen i år vil dere få et innblikk i 1Aid Norge sine øvelser, Velkommen til en hyggelig øvelse eller opplæringsprat! Vi vil også ha fokus på hjertestartere i år, og det vil være gode muligheter for bytteavtale på gammel hjertestarter, men også kjøpe ny!

Velkommen til besøk hos oss i 1Aid Norge!

 

Bilder fra 1Aid Norge sin industrivernøvelse hos Nortura på Rudshøgda.

BILDE: Bjørn-Tore Løvtangen

 

Defibtech Lifeline WIEW

ViaMatic AS har valgt å utstyre alle sine firmabiler med hjertestarteren Defibtech Lifeline AED levert av 1Aid Norge! Michael Andresen hos ViaMatic AS er opptatt av å jobbe med HMS like mye i praksis som på papiret, de har derfor utstyrt sine biler med ekstra utstyr både på førstehjelp og brannvern.

2 nye hjertestartere til ViaMatic AS sine siste firmabiler. BILDE: Bjørn-Tore Løvtangen

ViaMatic AS er et firma som er autorisert og registrert i elvirksomhetsregistret og er lokalisert i Fredrikstad.

De har som hovedmål og være en aktør innen elektro, automasjon og SRO på samferdselsanlegg.

1Aid Norge får stadig spørsmål om det å ha hjertestarter i firmabiler. Vi har igjennom år hatt et tett og godt samarbeid med ViaMatic AS, og valgte å sende Michael noen spørmål om deres erfaringer med å ha hjertestarter i firmabil:

1) Hva er grunnen til at dere valgte å ha hjertestarter i alle deres biler?
Vi ser et stadig økende stressnivå på arbeidsplasser vi jobber på. Dette kan øke risikoen for hjertestans pga strømulykke eller stress. ViaMatic AS velger derfor å invistere i hjertestartere. Hvis det skulle skje et uhell så skal våre montører ha de beste mulighetene til å redde en kollega eller annen på arbeidsplassen. Hjertestarter, førstehjelp-, øyeskyld-, brannkoffert samt 2stk 6kg brannslukker er standard utstyr i våre biler og vi har nå 4stk per dags dato og har planer og kjøpe 2stk biler til i starten av neste år.

ViaMatic AS sine biler er godt utstyrt! Fra ve. Michael Andresen og Henrik Pettersen

2) Hva mener de ansatte om å ha hjertestarter i sine biler?
Våre ansatte syns det er en trygghet at de har disse hjelpemidlene, i hendelse av uhell så har de verktøy som kreves for å gjøre en innsats til og hjelpe en kollega eller selv blir hjulpet, dette gir en større sjanse for å komme hjem etter arbeid til familie.
3) Hva syns deres kunder om at dere har hjertestarter tilgjengelig der dere er?
ViaMatic har bare fått positive reaksjoner fra kunder (f.eks. Statens vegvesen, BaneNor etc.), dette viser at vi er seriøse innen HMS og dette har vært til våres fordel.
4) Hva er ditt intrykk av hjertestarteren Defibtech Lifeline AED?
Hjertestarteren er veldig enkel og tydelig å bruke, lett å forstå seg på for våre ansatte.
5) Hvordan opplever du 1Aid Norge som leverandør av hjertestarter og kurs?
ViaMatic er veldig fornøyd med 1Aid Norge, som har de beste kursene på HLR- og bruk av hjertestarter, som alle ansatte har lært mye fra. Vi er veldig glade for å ha oppfølgingsprogram med 1Aid Norge der de har kontroll på når hjertestarterene skal ha «service», elektrodeskifter osv, så vi kan fokusere på det vi er flinke på, dette er og noe som gjør at 1Aid Norge er ett selvsagt valg for ViaMatic AS.

Praktisk trening på bruk av hjertestarter hos ViaMatic AS. BILDE: Bjørn-Tore Løvtangen

 

Michael Andresen, daglig leder i ViaMatic AS og Bjørn-Tore Løvtangen, daglig leder i 1Aid Norge. BILDE: Henrik Pettersen

Les mer om ViaMatic AS på deres hjemmesider http://www.viamatic.no

16 oktober er det gjenopplivingsdagen! «Restart a heart day» markeres med kampanje på Defibtech Lifeline hjertestartere!

1Aid Norge gir nå 20% på alle Defibtech Lifeline hjertestartere. Ønsker du en enkel, trygg og robust hjertestarter som Defibtech Lifeline AED, eller den revolusjonerende Defibtech Lifeline VIEW med interaktiv video, tekst og talemeldinger, med to språk i en og samme maskin.

Prisene gjelder fra 10-19 oktober! Bestiller du vårt hjertestarterkurs i denne perioden vil du få 10% på kursprisen.

Ta kontakt med 1Aid Norge på mail@1aid.no eller telefon 95 85 17 78 for en hyggelig hjertestarterprat!

Gammel hjertestarter, dyre driftskostnader eller bare behov for å bytte ut eller oppgradere hjertestarteren?

1Aid Norge kjører nå kampanje med meget gode byttepriser på Defibtech Lifeline AED og VIEW!

Vi ser dessverre alt for ofte hjertestartere hengende hos bedrifter og idrettslag som ikke fungerer, som er gamle, batterier og elektroder er utgått på dato, dyre servicavtaler som ikke er fulgt opp, ja listen for hvorfor hjertestarteren ikke fungerer er lang. Ikke la det være en falsk trygghet å la det henge en «ikke fungerende» hjertestarter på veggen. Det er viktig at denne livreddende maskinen fungerer når det virkelig gjelder. Derfor ønsker 1Aid Norge å bidra i jobben med å oppdatere hjertestarterparken om det er behov eller ønske om å bytte ut gammel maskin.

Mange av de eldre hjertestarterne på markedet kom med 5-8 års garanti, det har også være en rivende utvikling på terknologien de siste årene som kan være med på å øke sjansen for overelevelse ved bruk.

Har dere en eller flere hjertestartere av annet merke enn Defibtech som skal skiftes ut så får dere nå opp til 28% rabatt på to av våre modeller.

Vi samler inn deres gamle maskin og bytter den med en splitter ny model av Defibtech Lifeline AED eller Defibtech Lifeline View!.

Har du en vanlig tradisjonell hjertestarter men jobber i et miljø med f.eks mye støy eller flerspråkelige ansatte? Da er Defibtech Lifeline VIEW hjertestarteren for dere. VIEW viser med tekst og interaktiv video samt stemmeinstruksjon. Dette er nyttig i miljøer der kun stemmemeldinger er vanskelig å høre. VIEW kommer med to språk, norsk og engelsk. Man bytter enkelt språk med kun en knapp! Språket endres da både hva gjelder tekst og talemeldinger. VIEW er en liten, lett og robust maskin.

Defibtech Lifeline VIEW

 

 

Defibtech Lifeline AED er den tradisjonelle, trygge og enkle hjertestarteren! Testet for militære US standarer gjør også dette til en maskin som tåler tøffe miljøer. Enkelt og inovativt design, tydelige og rolige talemeldinger gjør AED lett i bruk.

Defibtech Lifeline AED

 

Defibtech produserer sine hjertestartere i USA, og har gode tradisjoner for trygge leveranser med mer enn 350.000 enheter ute i verden. Med teknologi avansert nok til å håndtere alle hendelsesforløp som kan skje under en hjertestans, men også så enkle å bruke at ikke-medisinsk personell effektivt kan være med på å redde liv! Alle Defibtech sine hjertestartere levert her i landet følger selvfølgelig anbefalingene gitt av NRR (Norsk Resuscitasjonsråd).

 

Priser ved bytte:

Defibtech Lifeline VIEW: 9.990,-

Defibtech Lifeline AED: 7.900,-

Kampanjen gjelder fra 01.10.18 til 31.12.18

Vi har også gode priser på hjertestarterkurs!

Ta kontakt på mail@1aid.no eller telefon 95 85 17 78 om du ønsker å bytte hjertestarter eller ønsker mer informasjon!

Husk også å registrere din hjertestarter på http://www.113.no, det nasjonale hjertestarterregisteret!

 

INDUSTRIVERNØVELSE HOS NORTURA

1Aid Norge gjennomførte 06.06.18 industriverndag hos Nortura på Rudshøgda, avsluttet av en storøvelse med eksplosjon i fabrikken. Med hele industrivernet, alle nødetatene og frivillige som Norsk Folkehjelp og Røde Kors i aksjon ble dette en levende, og ikke minst realistisk øvelse. Vi er også stolte over å spille på lag med Medic Makeup Norway, som med sitt profesjonelle markørteam og kunstnere av skadesminkere skaper de perfekte rammene for en stor øvelse.

Etter forberedende møte og god kontakt på mail og telefon var industriverndagen planlagt og klar for gjennomføring.

Dagen begynte med en rask teoretisk gjennomgang av det vi kaller «førstehjelpstanken». Dette setter alt av innsatspersonell i stand til å tenke likt i møte med alvorlig og kritiske syke og skadde personer.

Jobben i et industrivern er praktisk og må øves på, derfor gikk resten av dagen med til praktisk trening og øvelse. Tre grupper, tre ringøvelser, som sammen med industrivernleder ble valgt med bakgrunn i egne ønsker om øvelsesmomenter etter behov.

Stor pågående blødning, alvorlig klemskade, og en egen post med fokus på branngruppa, oppmarsj på skadested/håndregler slangeutlegg.

Dette var tre poster hvor gruppene fikk tid til å trene å gjøre seg gode på de utvalgte casene.

Etter en god lunsj av Nortura sine gode produkter var det i gang igjen.

Alarmen går! Eksplosjon på anlegget, ukjent antall sårede, røyk er observert!

Innsatsleder aktiviserer industrivernet, og vi ser raskt, og igjennom hele øvelsen at dette industrivernet er godt trent, og samhandling med nødetatene fungerer meget bra!

Røykdykkere er raskt på plass, pasienter blir evakuer fra hot zonet, og førstehjelpsgruppa gjør en god jobb med de evakuerte og alvorlig skadde pasientene før nødetatene ankommer.

Etter øvelsen gjennomførte alle de involverte en oppsummering av øvelsen. Mange gode tilbakemeldinger, men også noen læringsmomenter, noe som gjør slike øvelser så verdifulle!

Vi er utrolig glade for, og meget takknemlig for at den profesjonelle redningstjenesten, ambulanse, politi, brann og de frivillige fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors ville og kunne delta!

Det er en uvurdelig stor verdi i denne samtreningen hvor industrivern og nødetater kan bli bedre kjent med hverandre, hvilke roller man har og nødetatene har mulighet til å bli kjent med objektet.

En stor takk til Nortura Rudshøgda for at vi fikk mulighet til å skape denne dagen for industrivernet… BRA JOBBA!

 

Flere bilder av dagen: