RÅD OM REDNINGSVEST TIL BARN

Passform, vektklasse og oppbevaring er faktorer som påvirker hvor godt en redningsvest fungerer. Her er gode råd til deg som skal kjøpe eller leie redningsvest til barn.

redningsvest_colourbox_artikkel

Påbudt med vest

Alle som er i fritidsbåter under åtte meter skal ha på seg flyteutstyr når båten er i fart. Den som kjører båten har ansvar for at barn under 16 år har på seg egnet flyteutstyr.

Velg redningsvest til barn

Det finnes flere typer vester – flytevester, redningsvester med krage og oppblåsbare vester. For mindre barn og andre som ikke kan svømme er en redningsvest med krage best egnet. Redningsvester har flyteelementer som løfter hele overkroppen mot overflaten og en krage som hjelper til med å holde hodet over vannet.

Små barn bør ikke bruke flytevester, verken tradisjonelle eller oppblåsbare. Flytevester har sjelden like god støtte til hodet som redningsvester, og gir dermed en mer oppreist stilling i vannet. Dette egner seg bedre for de som kan svømme.

Finn riktig størrelse

Ta barna med når du skal kjøpe eller leie redningsvest, slik at dere velger riktig vektklasse og passform. Er redningsvesten for stor, risikerer du at flyteegenskapene ikke fungerer som tenkt. I verste fall kan vesten falle av. Vær også oppmerksom på at bruk av bleie kan endre flyteegenskapene til vesten. Det kan være lurt å bruke badebleie som ikke blir like tung som en vanlig bleie når den blir våt.

Sjekk merkingen

Flyteplagg skal være CE-merket. Dette er din garanti for at fabrikanten fulgte alle gjeldende sikkerhetskrav da de produserte vesten. På redningsvesten skal det også være oppgitt hvor mange kilo den er beregnet for.

Prøv i vann

La barna trene på å flyte, gjerne med klær på, så de venner seg til hvordan redningsvesten virker. Vær oppmerksom på at redningsvesten ikke vil klare å snu barnet fra mage til rygg på grunt vann.

LES HELE SAKEN: HER

KILDE: SIKKERHVERDAG.NO: http://www.sikkerhverdag.no/trygge-produkter/klar-og-utstyr/redningsvest-til-barn—dette-bor-du-vite/

BILDE: Colourbox

%d bloggere liker dette: